Despre noi

Despre noi

ACADEMIA

CU NOI FACI DIN SCRISUL TAU O ARTA

Scrisul de mână te reprezintă

Divider Image

“Scrisul tău de mână. Felul în care mergi. Ce model de porțelan alegi. […] Tot ceea ce faci are amprenta ta. Totul este un autoportret. Totul este un jurnal.”
Chuck Palahniuk

Despre Academia de Caligrafie

Academia de Caligrafie este un proiect care a început în 2017 cu intenția de a revitaliza arta caligrafică și de a promova prin educație scrisul de mână. Prin acest proiect ne dorim să stimulăm apetența pentru scrisul tradițional și să diseminăm informație teoretică și metode practice corecte, complexe și cât mai cuprinzătoare referitoare la ce este scrisul, ce beneficii are, cum poate fi utilizat în viața de zi cu zi ca mijloc de evoluție personală.

Academia de Caligrafie organizează cursuri de caligrafie istorică sau scriere de mână, în format fizic sau online, workshopuri de istoria evoluției caligrafiei pentru copii, adulți, studenți sau cadre didactice.

De asemenea, lucrăm la elaborarea unui Abecedar Caligrafic – un proiect al Academiei de Caligrafie si Asociației Artsens. Abecedarul propune redefinirea într-o manieră elegantă, fluidă și intuitivă a formelor literelor predate în învățământul primar. Ne dorim să creăm unui instrument de
lucru pentru copii, părinți și cadre didactice care să îi ajute în demersurile de învățare și respectiv de predare și asistență, și care să combine noțiunile despre tehnicile de scriere cu informații dintr-un context mai larg, istorico-cultural, referitor la evoluția scrierii.

Academia de Caligrafie colaborează în parteneriate cu diverse instituții precum muzee (Muzeul Național al Literaturii Române), ONG-uri (Asociația Artsens, Make a Point, The L Studio), universități (UNArte București, UPG Ploiesti), școli, companii private (Pen House, Pilot Romania, Mobexpert) sau institute de cult (Biserica Sf. Dumitru – Poștă, Biserica Sf. Nicolae – Tabacu) pentru organizarea workshopurilor și demonstrațiilor practice de caligrafie pentru tineri sau adulți, dar și pentru organizarea de întâlniri sau tabere pentru a sprijini copiii cu posibilități materiale reduse sau din medii defavorizate să aibă acces la cursuri gratuite de caligrafie și educație vizuală.


CALIGRAFIE

PROFESIONISTI

Echipa noastra

Divider Image

Academia de Caligrafie este un proiect care a început în 2017.

Organizăm cursuri de caligrafie istorică sau scriere de mână, în format fizic sau online, workshopuri de istoria evoluției caligrafiei pentru copii, adulți, studenți sau cadre didactice.

CLIENȚII NOSTRI MULTUMIȚI

Iata ce spun


Parteneri

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău e golÎntoarce-te în magazin