#220poenaru – Lecția de caligrafie

proiect Description

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Academia de Caligrafie a organizatproiectul #220poenaru – Lecția de Caligrafie, desfășurat în perioada 19 februarie – 23 aprilie 2019.

Proiectul a promovat scrierea caligrafică utilizând instrumente tradiționale, fiind dedicat aniversării a 220 de ani de la nașterea lui Petrache Poenaru, inventator român al stiloului cu rezervor. Proiectul a constat într-o serie de ateliere dedicate tinerilor și familiilor cu copii cu vârste de peste
12 ani. Cursanții selecționați au învățat, pe parcursul celor zece lecții practice, tehnici de caligrafie tradițională și scriere cu tocul și penița, precum și mânuirea altor instrumente specifice.

Pe parcursul sesiunilor de studiu asistat se parcurge o curbă creativă de învățare, începând de la bazele mânuirii corecte a instrumentelor de scriere rondă (pensule și penițe late) până la alcătuirea propriilor lucrări, utilizând scrierile de bază din punct de vedere al dificultății (precum Fundațional și
Uncial) și se continuă cu scrieri Gotice, făcându-se totodată introducerea în aplicarea metodelor care readuc frumusețea textelor medievale iluminate. Pe parcursul evenimentului au existat manifestări conexe  precum seminarii, discuții sau prezentări având ca subiect caligrafia, scrisul de mână sau instrumentele de scris.

Cursurile s-au finalizat cu o expoziție cu 22 de lucrări de caligrafie realizate de cursanți în decursul atelierelor.

Partener principal: MOBEXPERT
Partener: PENHOUSE
Partenerii media:
Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio France International, TV City,
AGERPRESS, Agenția de Carte, IQool, Observator Cultural
0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău e golÎntoarce-te în magazin