Carmen Nistor

Carmen Nistor

CEO & FOUNDER

Caligraf, artist, pedagog în domeniul caligrafiei și scrierii cursive, doctor în arte vizuale, Carmen are ca subiect permanent de studiu forma, semnificația și rolul literelor. Carmen explorează în propriile lucrări limitele semnelor scrise, pe care le provoacă să își depășească starea și condiția, extrăgându-le din spațiul apăsător tradițional pentru a le îmbogăți multidimensional. Carmen a înființat Academia de Caligrafie din pasiune pentru literă, carte, scris, educație și pentru a revitaliza arta scrierii cu instrumente tradiționale sau moderne.

 

Din 2009 se dedică în principal artei și în particular caligrafiei, absolvind cursurile de Grafică ale Universității Naționale de Arte din București. Studiul caligrafiei l-a început beneficiind de o bursă Erasmus în “communication design” în Germania, la Hochschule der Bildenden Künste Saarbrücken. Își completează și perfecționează în permanență competențele caligrafice participând la cursuri de caligrafie istorică, modernă sau cursivă, susținute de mari maeștri internaționali: John Stevens, Paul Antonio, Luca Barcellona, Christopher Haanes, Monica Dengo, Ewan Clayton, Michael R Sull, Yves Leterme.

 

Carmen susține cursuri de caligrafie istorică, scris cursiv sau istoria evoluției caligrafiei pentru pasionați din România, dar și de peste hotare. A colaborat ca lector cu MVHS Münchner Volkshochschule Germania și Art Classes Malta, dar și cu Universitatea Națională de Arte București, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești – Departamentul pentru Pregătirea Personalului Pedagogic sau Artmark Institutul de Managementul Artei. Carmen a absolvit ambele moduluri de specialitate la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti și a susținut cursuri de caligrafie pentru elevii de la Școala Gimnazială“Nicolae Titulescu”, Școala Gimnazială Liberă Waldorf București, sau studenții de la cursurile UNArte București.

 

De asemenea, documentează și elaborează partea teoretică și practică din capitolele dedicate tehnicilor caligrafice și evoluției caligrafiei din Abecedarul Caligrafic – proiectul editorial al Academiei de Caligrafie.


0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău e golÎntoarce-te în magazin